Τρίτη

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΜΟΣ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 1-0 (?)


ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΥΧΙΚΟΣ" ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:


Σε συνέντευξή του στο περιοδικό του “ΑΘΗΝΑ 2004” ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε στη σχέση της Ελλαδικής Εκκλησίας με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:


«΄Oλοι θυμόμαστε ότι η Εκκλησία αγκάλιασε τούς Αγώνες, ότι ο Βικέλας ήταν εκ των διακεκριμένων ευπατριδών που υποστήριξαν με πάθος τη συνέχεια του Γένους και την αξία του Βυζαντινού πολιτισμού, ότι ο Σπύρος Λούης προτού να τρέξει και να νικήσει στον Μαραθώνιο δρόμο ενήστευσε και την παραμονή πήγε στην Εκκλησία. Επίσης οι περισσότεροι αθλητές και Ολυμπιονίκες μας πριν από τους αγώνες, προς τιμήν τους, κάνουν το σημείο του Σταυρού δίνοντας έτσι μια μαρτυρία Χριστού σε όλο τον κόσμο.
Ο σύγχρονος Ολυμπισμός δεν είναι μία παγανιστική εκδήλωση, όπως δεν είναι παγανιστική εκδήλωση η σύγχρονη διδασκαλία της Τραγωδίας στα αρχαία θέατρα της χώρας μας. Εμείς βιώνουμε τούς Ολυμπιακούς Αγώνες λουσμένους στο φως του Ευαγγελίου, το οποίο διδάσκει την αδελφοσύνη, την ειρήνη και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, ανεξαρτήτως της φυλής ή της θρησκείας τους.


ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ:


Δεν συμφωνούμε καθόλου.

Η ειδωλολατρική σημασία του Ολυμπισμού και των Αγώνων δεν εξαργυρώνεται με τα σταυροκοπήματα κάποιων αθλητών, όπως και δεν βαφτίζονται μουσουλμανικοί επειδή κάποιος Άραβας επικαλείται τον Αλλάχ ούτε του Σάι Μπάμπα επειδή κάποιος επικαλείται τον ψευτοθεό.

Για εμάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια σύγχρονη ειδωλολατρική υπόθεση, όπως εξάλλου μαρτυρούν και τα τερατάκια που η ειδική επιτροπή διάλεξε για μασκώτ τους, δηλαδή τους αρχαίους θεούς Φοίβο [Απόλλωνα] και Αθηνά...


ΕΥΛΟΓΑ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΟΙΔΟΥ κας ΚΟΚΚΙΝΟΥ:


"ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ, ΕΣΥ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ"


φιλακια στον ανανεομενο slim fit gym gdlk sexy αρχιεπισκοπο παρεπιπτοντως

xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου